Levering Vi leverer ferdighekk til midten av juli. Etter det leveres Prima og Villa ferdighekk igjen i uke 42. Ferdighekk i potte fra uke 32.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Hvorfor velge Oslo ferdighekk?

Det er enkelt å plante ferdighekk selv

Bli hekkekspert på 5 minutter

Ferdigvokst hekk på dagen

Høy kvalitet og rimelig pris


Vanligvis tar det flere års ventetid og vedlikehold fra du planter til hekken din er tett. Hekken blir først tett etter gjentatt beskjæring og jevnlig vanning. Årsaken til dette er at man tradisjonelt bruker små planter som kun har stått et år eller to ute på planteskolen. Disse er sårbare, og det krever mye innsats hvis hekken skal overleve. 

Med hekk fra Oslo ferdighekk unngår du ventetid og får skjerming og privatliv på bare noen timer i stedet for å måtte vente opptil 5 år før hekken blir tett. 

Våre «Prima» ferdighekkplanter er unike på markedet. Plantene er stelt av dyktige gartnere i opptil 8 år før de høstes. Gjennom årlige beskjæringer av både grener og røtter har plantene utviklet optimal grenstruktur og røttene er kraftige og kan oppta nok næring til å sikre bra vekst. 

 Vi leverer ferdighekk hele våren og du velger selv leveringsuke før du bekrefter bestillingen.

Mest populære ferdighekkplanter

> 500 kan bestilles
Bøk (Ferdighekk 80+ cm)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting.  Bøk (Fagus Sylvatica) blir tidlig grønn på våren. Først er bladene lysegrønne og deretter mørkegrønne. På høsten får bladene kobberrøde nyanser. Bøkehekken beholder det brune og visne bladverket over vinteren, og derfor skjermer Bøk relativt godt hele året selv om det er en løvfellende hekk. Etter etablering vokser Bøk raskt – med opptil 30-60 cm i året. Vi anbefaler at du klipper bøk årlig, enten i juni eller august. Bøk bør plantes i jord med bra drenering og har behov for mye vann. Bruk gjerne dryppslange. Har du leirete jord er Agnbøk et bra alternativ til vanlig Bøk. Herdighetssone: H5 Antall planter pr. meter: 3

Fra kr 799,00*
> 500 kan bestilles
Liguster 'Liga' (Ferdighekk)
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 150 - 220 cm. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting. Du kan lese mer om Prima ferdighekk her (lenke).  Liguster (Ligustrum vulgare 'Liga') har kraftig, tett vekst og vokser raskt og dette er en hardfør hekk som trives godt i kystnære strøk. Dersom hekken klippes jevnlig blir den tettere Planten er delvis vintergrønn og har duftende små blomster i 4–6 cm lange og tette topper i juni til juli. I oktober får hekken svarte bær. Legg gjerne en dryppslange for å sikre god vanning av hekken. Gjødsles gjennom sesongen. Herdighetssone: H4 Antall planter pr. meter: 2,5 - 3

Fra kr 799,00*
> 500 kan bestilles
Thuja Smaragd ferdighekk (125- 225 cm)
Thuja Smaragd er et kompakt, kjegleformet og saktevoksende bartre med en frisk grønnfarge. En vintergrønn plante som vokser 15 - 25 cm hvert år. Ønsker du en luftig hekk anbefaler vi å plante Thuja Smaragd med 1,5 meters avstand, da får du god avstand mellom plantene og pyramideformen på treet vil være tydelig. Hvis du ønsker en tett hekk anbefaler vi en planteavstand på ca 40 cm. Leveres i potte / klump Herdighetssone: H5 Antall planter: 2-3 pr. meter for en tett hekk og 1 pr. meter for en luftig hekk hvor plantens pyramideform ses tydelig

Fra kr 599,00*

Ferdighekk fra 125-220 cm

Våre ferdighekkplanter er mellom 125 og 220 cm høye. Bredden på plantene avhenger av hvilken type de er.  

 Du kan selv tilpasse bredde / høyde over tid når du klipper hekken, og du velger selv leveringshøyden når du bestiller planter i nettbutikken. 

 Vanligvis leveres ferdighekkplanter med klump men noen typer kan også leveres i potte. 

Planter som kan brukes overalt

Ferdighekker kan brukes til mange forskjellige formål og i nesten alle slags miljøer. I private hager, forretningsanlegg eller i det offentlige rom – ferdighekker er prikken over i-en.  

Planter fra Oslo Ferdighekk gir deg beskyttelse og privatliv; de skaper skjønnhet, intimitet og en fin visuell ramme, og er et kjærkomment grønt innslag i din hage eller gårdsrom.

Thuja

Norges tetteste thujaplanter
Mer om Thuja ferdighekk

Bøk

Flotte nyanser av grønt hele sommeren

Alt om Bøkehekk

Barlind

Flate, myke og mørkegrønne nåler

Les om Barlind

Liguster

Vintergrønn eller løvfellende Ligusterhekk

Velg Ligusterhekk

Agnbøk

Smal hekk med pålerøtter

Mer om Agnbøk

Garanti

Norges beste vekstgaranti

Les om vekstgaranti

Direkte fra planteskolen

Hekkplantene høstes direkte fra planteskolen et par dager før de blir sendt hjem til deg. Noen planter settes i potte og andre leveres med netting omkring røttene. 

 Vi har et meget effektivt distribusjonsnett, og leverer 80% av plantene våre innen 60 timer.  På Østlandet bruker vi i tillegg et budfirma til distribusjonen. Det betyr at plantene påvirkes minimalt av transporten og kommer friske og sunne frem til deg.

Levering direkte hjem til deg

Vi leverer alltid direkte hjem til deg og du velger selv leveringsuke i nettbutikken før du bekrefter din bestilling.

Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Bøk, Agnbøk og Liguster ferdighekk leveres til midten av juli.
Alle typer ferdighekk leveres igjen i september/oktober.
Planter i potte leveres fra uke 32 (8-9. august).

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.