Levering Vi leverer ferdighekk til midten av juli. Etter det leveres Prima og Villa ferdighekk igjen i uke 42. Ferdighekk i potte fra uke 32.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Agnbøk

Frodig, lettstelt og robust hekkplante


De siste årene er det blitt stadig vanligere å bruke Agnbøk til hekk – og det er ikke uten grunn. For dette er en vakker hekkplante som det er lett å lykkes med og som gir god skjerming også om vinteren.

Har du lyst på bøkehekk, men er usikker på om den vil klare seg i ditt klima og jordforholdene i hagen? Da kan agnbøk være et veldig godt valg.

Riflete blader

Til tross for navnet og utseendet, er agnbøk og bøk ikke i slekt. Agnbøk (Carpinus betulus) tilhører faktisk bjørkefamilien. Bladene til agnbøk er mer taggete og riflete enn bøk, men har ellers de samme gode egenskapene som du får med en bøkehekk.

I likhet med bøkehekk, beholder agnbøkhekken bladene (i hvert fall delvis) om vinteren, slik at du er godt skjermet for innsyn. De friske, grønne bladene gir liv til hagen, og høstfargene til agnbøk er også nydelige.

Tåler vind, men ikke salt

Agnbøk vokser raskere enn bøk, og tåler også bedre å stå i sand- eller leirjord. Den er derimot ganske ømfintlig overfor salt, så det anbefales ikke å plante agnbøkhekk ved en vei som blir saltet.

Den tåler imidlertid godt å stå i vind, så trenger du en hekk som tar av for været, er agnbøk ypperlig. Den trives best i sol, men tåler også noe skygge.

Her kan du lese mer om hvordan du planter hekk

Formell, klippet hekk

En agnbøkhekk har alle forutsetninger for å bli en vakker, formklipt formalhekk. Den tåler godt klipping, og vi har sett den både som firkantklippet hekk, og i pyramideform der den er smalere på toppen. Veksten er smal, og røttene vokser mer nedover enn utover, slik at agnbøkhekk egner seg godt i små hager.

Agnbøk kan bli et høyt tre hvis du lar det vokse fritt, som hekk kan den godt oppnå en høyde på 10-15 meter. Siden planten har én gjennomgående stamme, topper du den akkurat på den høyden du ønsker at hekken skal ha.

Klipping av agnbøkhekken bør du gjøre om sommeren, gjerne både i juni og august. Start med å klippe sidene året etter planting, men siden planten har én gjennomgående stamme, må du ikke klippe toppen før den har nådd den høyden du ønsker at hekken skal ha.

Ferdighekk eller vente lenger?

Hekkplanter av agnbøk får du kjøpt både som barrotsplanter, i potte og som ferdighekk. Konseptet ferdighekk er planter som er vokst til den høyden de skal ha (opp til 220 cm), og som er klippet og formet til en ferdig hekkplante allerede mens de står i planteskolen.

Bestill agnbøk i nettbutikken

En «vanlig» hekkplante er en mindre plante som du må vente noen år til blir en tett, ferdig hekk. Da er prisen naturligvis lavere enn for ferdighekk, men til gjengjeld blir det mer jobb på deg, samt ventetid.

Bestill Agnbøk fra Oslo Ferdighekk

Du kan bestille Agnbøk ferdighekk under og velger selv mellom vår standard Villa ferdighekk eller Prima ferdighekk som er ekstra tette hekkplanter.

Agnbøk ferdighekk

Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Du kan velge mellom to typer ferdighekk: Villa ferdighekk og Prima ferdighekk. 

Begge er høye og flotte hekkplanter som er tilpasset norsk klima. Den vesentligste forskjell er at Villa ferdighekkplanter kan ha litt uregelmessig grenplassering og det kan ta en stund før hekken blir 100% tett. Prima ferdighekk-plantene er tettere og skjermer bra umiddelbart etter planting.

Agnbøk ferdighekk

Agnbøk likner på bøk, men det er noen forskjeller. Agnbøk hekk har et tettere og mer kompakt løvverk, og bladene har en mørkere, grønn farge om sommeren og en gulbrun farge om høsten. Agnbøk blir opp til 5 meter høy og er trives i flere jordtyper en bøkehekk.  Agnbøk er også litt mer motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr.

Thuja

Norges tetteste Thuja planter

Mer om Thuja ferdighekk

Bøk

Flotte nyanser av grønn hele sommeren
Alt om Bøkehekk

Barlind

Flate, mye og mørkegrønne nåler
Les om Barlind

Liguster

Vintergrønn eller løvfellende Ligusterhekk
Velg Ligusterhekk

Agnbøk

Smal hekk med pålerøtter
Mer om Agnbøk

Inspirasjon

Hvilken hekk skal jeg velge

Hekkekspert
Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Bøk, Agnbøk og Liguster ferdighekk leveres til midten av juli.
Alle typer ferdighekk leveres igjen i september/oktober.
Planter i potte leveres fra uke 32 (8-9. august).

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.