Levering Bestill ferdighekk nå og velg selv leveringsuke. Vi leverer hele våren.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Barlind

Et flott alternativ til Thuja

Barlind vokser ikke så fort som thuja, men er tett og fin og egner seg til både høye og lave hekker eller som frittvoksende. Planter du en barlindhekk gjør du en investering for flere generasjoner.

For noen år siden ble det spådd at barlind kom til å overta for thuja blant vintergrønne hekkplanter, men det har ikke skjedd i særlig grad. Det er imidlertid veldig mange gode grunner til å velge barlind hvis du har planer om å plante hekk.

Barlind (Taxus) har myke, blanke nåler der nyskuddene er lysegrønne som går over til å bli mørkegrønne. Barlind ser i praksis lik ut sommer og vinter, med unntak av nyskuddene.

Og i likhet med thuja har barlind den åpenbare fordelen at den er vintergrønn og gir like mye skjerming vinter som sommer.

Tåler det meste

En viktig grunn til å velge barlind er at den barlind trives i mange forskjellige forhold, og tåler det meste av det naturen og mennesker kan utsette den for. Den kan plantes både i sol og skygge, men vokser naturligvis best i sol. Den tåler hard beskjæring og kan gjerne klippes i forskjellige former og fasonger. Barlind er også tolerant mot salt og sjøsprøyt.

Det eneste barlind ikke tåler, er å stå med røttene i vann. Det er viktig at jorda holdes jevnt fuktig, men at det er godt drenert. De fleste typer barlind vokser naturlig ved kysten, så det er slike forhold den liker best – kalkrik jord som stadig får tilførsel av vann.

Les om ulike typer barlind og sjekk prisene i nettbutikken

Vokser sakte – blir gammel

Skal du ha en hekk som blir 4 meter høy på et par år, er ikke barlind noe for deg. Barlind vokser relativt sakte, men den blir til gjengjeld svært gammel og forblir pen selv om årene går. Den blir ikke forvokst og grov som mange andre busker blir etter noen år.

Barlind er for eksempel brukt i klassiske franske labyrinthekker i stedet for buksbom. Dette er stramme, lave firkanthekker der etterveksten klippes jevnlig for at hekken skal holde formen.

Den kan også brukes i høyere hekker, gjerne med en avrundet form på toppen. Det blir en myk og hyggelig innramming av eiendommen.

Barlind er giftig

Noen sorter barlind har giftige bær, som europeisk barlind, andre ikke. Hos de fleste er hele planten giftig. Men du pleier vel ikke å spise granbar? Det er derfor ingen fare med å plante barlind i hagen din, så lenge du lar være å spise bærene.

På en barlindhekk som jevnlig beskjæres blir det som regel også ganske lite bær, og noen sorter setter ikke bær i det hele tatt.

Bestill Barlind ferdighekk med klump

Barlind ferdighekk

Barlind ferdighekk er ferdigvokste hekkplanter som leveres fra 125-220 cm. Dette er et kvalitetsprodukt som er omfattet av vår strenge kvalitetskontroll og plantene plantene er stellt av dyktige gartnere gjennom flere år før de høstes. Plantene har utviklet greinstrukturen optimalt og røttene er kraftige og kan oppta nok næring til å sikre bra vekst

Bestill Barlind ferdighekk i potte

Barlind Ferdighekk

Europeisk barlind (Taxus baccata) er et nåletre som tilhører barlindfamilien, og som vokser med moderat hurtighet.

Hekken har flate, myke og mørkegrønne nåler som er glinsende på oversiden og matte på undersiden.

Barlind tåler både å stå i sol og skygge og tåler også meget sterk beskjæring. Den er derfor velegnet som hekkplante, men du kan like gjerne la den vokse fritt. Vær oppmerksom på at planten er giftig.

Thuja

Norges tetteste Thuja planter

Mer om Thuja ferdighekk

Bøk

Flotte nyanser av grønn hele sommeren
Alt om Bøkehekk

Barlind

Flate, mye og mørkegrønne nåler
Les om Barlind

Liguster

Vintergrønn eller løvfellende Ligusterhekk
Velg Ligusterhekk

Agnbøk

Smal hekk med pålerøtter
Mer om Agnbøk

Inspirasjon

Hvilken hekk skal jeg velge

Hekkekspert