Levering Vi leverer ferdighekk til midten av juli. Etter det leveres Prima og Villa ferdighekk igjen i uke 42. Ferdighekk i potte fra uke 32.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Liguster

Den perfekte nabohekken


Skal du ha en hekk som skjermer og avgrenser – men som du kan snakke over til naboen? Da er liguster et veldig godt valg.

Liguster er en mye brukt hekkplante i Europa og blir stadig oftere å se også i Norge.

Det finnes mange ulike sorter liguster. I Norge brukes i hovedsak vanlig liguster (Ligustrum vulgare ‘Liga’) og vinterliguster (Ligustrum ovalifolium)

Holdes i øyehøyde

Liguster vokser fort, har pent bladverk og egner seg veldig godt som grensehekk mellom eiendommer, med en høyde på inntil et par meter. Veksten er tett sånn at du slipper at alle ser at du ligger bak hekken og soler deg, men den er absolutt penest hvis høyden holdes i øyehøyde.

Det tar litt tid å få en ligusterhekk «ferdig». Du skal ikke klippe hekken før den når ønsket høyde, men deretter bør du klippe den to ganger i året – mai/juni og august.

Skal du ha en formklippet hekk, er det viktig å få en god start. Første gang du klipper hekken, kan det være smart å bruke en horisontal snor eller et vater for å få toppen rett. Dette vil gjøre det mye lettere å klippe hekken igjen senere.

Det er også absolutt best å bruke en elektrisk eller bensindrevet hekksaks når du klipper liguster.

Tips: Bli enig med naboen om hvor høy hekken skal være. Begge parter er sikkert interesserte i å skjerme for innsyn – men også best mulige solforhold.

Vakre vinterliguster

Vinterliguster er helt klart en vakrere hagebusk enn vanlig liguster, og den er vintergrønn. Den har et pent bladverk og hvis du ikke klipper eller beskjærer den om våren får den duftende små blomster og svarte bær senere på sesongen.

Det som er med vinterliguster er imidlertid at den ikke er så veldig hardfør. Den kan klare seg i klimasone H2, slik at det vil gå bra mange steder på kysten i Sør-Norge, men i resten av landet er den ikke hardfør nok til å klare vinteren.

Bestill Vinterliguster ferdighekk her

Vanlig liguster er mer hardfør

Har du ikke mildt nok klima til at vinterliguster vil klare seg, er også vanlig liguster – liguster ‘Liga’ et godt valg. Den er hurtigvoksende, har kraftig og tett vekst og er delvis vintergrønn.

Den tåler godt vind og trives godt i værutsatte strøk langs kysten. Hardførheten er inntil H4.

De fleste bruker liguster som en klippet hekk, men den kan gjerne også brukes frittvoksende. Uten klipping får liguster hvite blomster i juni-juli og svarte bær i oktober.

Bestill Liguster liga her

Planting og stell

En ligusterhekk trenger en god start for at den skal trives og etablere seg raskt på voksestedet.

Grav først en stor renne og løs opp jorden godt rundt, slik at røttene får luftig jord rundt seg. Planter du om sommeren kan du med fordel legge en svetteslange langs hekken – ved høstplanting kan du som regel vente med vanningen til våren.

OBS: Hvis det er en tørr høst kan vanning likevel være nødvendig.

Det er også avgjørende viktig for at en ligusterhekk skal trives at det ikke vokser gress og ugress helt inntil. Minst 30 cm på hver side bør det være åpen jord.

Bestill Liguster fra Oslo Ferdighekk

Du kan bestille Liguster ferdighekk under og velger enten Liguster liga eller Vinterliguster samt ønsket leverings høyde. Begge sorter tilbyr vi også som både standard Villa ferdighekk og Prima ferdighekk.

Liguster ferdighekk

Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi tilbyr to typer Liguster: Liguster liga og Vinterliguster.

Begge er høye og flotte hekktyper som er tilpasset norsk klima. Liguster Liga er mer hardfør, om ikke fullt så slående vakker og skinnende som Vinterligusteren. Vinterliguster er  vintergrønn og har et meget pent bladverk og er mer storvokst enn «vanlig» liguster.  

Langs kysten på sør- og vestlandet anbefaler vi Vinterliguster. Alle andre steder i landet bør du velge Liguster liga som er mer herdig.

Liguster ferdighekk

Grønn hekkplanter som vokser fort, har pent bladverk og egner seg veldig godt som grensehekk mellom eiendommer.

Thuja

Norges tetteste Thuja planter

Mer om Thuja ferdighekk

Bøk

Flotte nyanser av grønn hele sommeren
Alt om Bøkehekk

Barlind

Flate, mye og mørkegrønne nåler
Les om Barlind

Liguster

Vintergrønn eller løvfellende Ligusterhekk
Velg Ligusterhekk

Agnbøk

Smal hekk med pålerøtter
Mer om Agnbøk

Inspirasjon

Hvilken hekk skal jeg velge

Hekkekspert
Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Bøk, Agnbøk og Liguster ferdighekk leveres til midten av juli.
Alle typer ferdighekk leveres igjen i september/oktober.
Planter i potte leveres fra uke 32 (8-9. august).

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.