Levering Vi leverer ferdighekk til midten av juli. Etter det leveres Prima og Villa ferdighekk igjen i uke 42. Ferdighekk i potte fra uke 32.

Direkte fra planteskolen
Vekstgaranti
Kort, faktura eller delbetaling
Telefon: 6779 3087
Kontakt oss her

Thuja

Skal jeg velge Smaragd eller Brabant?


Ønsker du deg thujahekk? Det er du ikke alene om. Men skal du velge Thuja Brabant eller Thuja Smaragd? Les videre om forskjellen på disse to sortene.

Mange har sterke meninger om Thuja. Noen sier at den er Norges nasjonalplante, andre ønsker den dit pepperen gror.  Vi tar ikke stilling til det nå, men vil påpeke at Thuja har mange gode egenskaper som gjør at planten er egnet som hekkplante.

Det er i hovedsak to typer Thuja som brukes som hekkplanter:

Thuja occidentalis ‘Brabant’ og Thuja occidentalis ‘Smaragd’.

Hvilken av disse du skal velge, kommer an på hvilke egenskaper du ønsker at hekken din skal ha.

Thuja ‘Brabant’ vokser fort

Den mest solgte thujaen i Norge de siste årene er Brabant. Den vokser raskt, opptil 30 cm i året, og har en løs vekst. Det er et robust bartre som tåler mye, også beskjæring.

For mange høres det veldig behagelig ut med en relativt rimelig hekkplante som vokser raskt. Du bør imidlertid være obs på Thuja ‘Brabant’ i likhet med andre nåletrær ikke kan klippes hardt tilbake når det først har blitt mange meter høyt.

Thuja ‘Brabant’ er dermed et ypperlig valg for deg som ønsker en hekk som vokser seg raskt stor, og som er beredt på å begynne å klippe den før det er for sent. Hvis du bare planter den og ikke klipper den, kan den nemlig bli 8-10 meter høy – og de færreste ønsker en SÅ høy hekk.

Brabant har en frisk grønnfarge i vekstsesongen, men får en noe bronsebrun farge om vinteren.

Sjekk utvalget og bestill Thuja ‘Brabant’ i nettbutikken

Thuja ‘Smaragd’ har tettere vekst

Har du tid til å vente på at hekken blir høy, og vil ha en thuja med tettere vekst enn ‘Brabant’, kan du heller velge Thuja ‘Smaragd’.

Smaragd er relativt saktevoksende og etterveksten er cirka 15-25 cm hvert år. Fullvokst høyde på Thuja ‘Smaragd’ i hekk regnes som cirka 5 meter.

Om sommeren har Smaragd en skarpt grønn, frisk farge som blir noe gulere om vinteren.

Skal du ha en tett, klipt thujahekk er det lettere å få til dette med Smaragd enn Brabant, og til lavere hekker er Smaragd absolutt å anbefale.

Sjekk utvalget og bestill Thuja ‘Smaragd’ i nettbutikken

Bestill Thuja fra Oslo Ferdighekk

Du kan bestille Thuja ferdighekk under og velger enten Smaragd eller Brabant samt ønsket leveringshøyde.

Thuja ferdighekk

Thuja ferdighekk er ferdigvokste hekkplanter som leveres i høyder fra 125-220 cm. Dette er et kvalitetsprodukt som er omfattet av vår strenge kvalitetskontroll og plantene plantene er stelt av dyktige gartnere gjennom flere år før de høstes. Plantene har optimalt utviklet greinstruktur og røttene er kraftige og kan oppta nok næring til å sikre bra vekst.

Thuja Ferdighekk

Thuja er en eviggrønn hekk. De mørkegrønne bladene er myke og fjæraktige. Thujahekker kan vokse opp til 5-6 meter og gir god skjerming mot vind og innsyn.

Thuja

Norges tetteste Thuja planter

Mer om Thuja ferdighekk

Bøk

Flotte nyanser av grønn hele sommeren
Alt om Bøkehekk

Barlind

Flate, mye og mørkegrønne nåler
Les om Barlind

Liguster

Vintergrønn eller løvfellende Ligusterhekk
Velg Ligusterhekk

Agnbøk

Smal hekk med pålerøtter
Mer om Agnbøk

Inspirasjon

Hvilken hekk skal jeg velge

Hekkekspert
Levering sommeren 2024
Levering sommeren 2024
Bøk, Agnbøk og Liguster ferdighekk leveres til midten av juli.
Alle typer ferdighekk leveres igjen i september/oktober.
Planter i potte leveres fra uke 32 (8-9. august).

Du kan allerede nå bestille planter til levering hele sensommeren og høsten - og velger selv leveringsuke før du bekrefter din bestilling.