Advarsel Vi bruker cookies for å gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bruke vår nettside samtykker du til vår bruk av cookies. OK

Agnbøk – frodig, lettstelt og robust hekkplante

De siste årene er det blitt stadig vanligere å bruke Agnbøk til hekk – og det er ikke uten grunn. For dette er en vakker hekkplante som det er lett å lykkes med og som gir god skjerming også om vinteren.

Har du lyst på bøkehekk, men er usikker på om den vil klare seg i ditt klima og jordforholdene i hagen? Da kan agnbøk være et veldig godt valg.

Riflete blader

Til tross for navnet og utseendet, er agnbøk og bøk ikke i slekt. Agnbøk (Carpinus betulus) tilhører faktisk bjørkefamilien. Bladene til agnbøk er mer taggete og riflete enn bøk, men har ellers de samme gode egenskapene som du får med en bøkehekk.

I likhet med bøkehekk, beholder agnbøkhekken bladene (i hvert fall delvis) om vinteren, slik at du er godt skjermet for innsyn. De friske, grønne bladene gir liv til hagen, og høstfargene til agnbøk er også nydelige.

Tåler vind, men ikke salt

Agnbøk vokser raskere enn bøk, og tåler også bedre å stå i sand- eller leirjord. Den er derimot ganske ømfintlig overfor salt, så det anbefales ikke å plante agnbøkhekk ved en vei som blir saltet.

Den tåler imidlertid godt å stå i vind, så trenger du en hekk som tar av for været, er agnbøk ypperlig. Den trives best i sol, men tåler også noe skygge.

Her kan du lese mer om hvordan du planter hekk

Formell, klippet hekk

En agnbøkhekk har alle forutsetninger for å bli en vakker, formklipt formalhekk. Den tåler godt klipping, og vi har sett den både som firkantklippet hekk, og i pyramideform der den er smalere på toppen. Veksten er smal, og røttene vokser mer nedover enn utover, slik at agnbøkhekk egner seg godt i små hager.

Agnbøk kan bli et høyt tre hvis du lar det vokse fritt, som hekk kan den godt oppnå en høyde på 10-15 meter. Siden planten har én gjennomgående stamme, topper du den akkurat på den høyden du ønsker at hekken skal ha.

Klipping av agnbøkhekken bør du gjøre om sommeren, gjerne både i juni og august. Start med å klippe sidene året etter planting, men siden planten har én gjennomgående stamme, må du ikke klippe toppen før den har nådd den høyden du ønsker at hekken skal ha.

Ferdighekk eller vente lenger?

Hekkplanter av agnbøk får du kjøpt både som barrotsplanter, i potte og som ferdighekk. Konseptet ferdighekk er planter som er vokst til den høyden de skal ha (opp til 220 cm), og som er klippet og formet til en ferdig hekkplante allerede mens de står i planteskolen.

Bestill agnbøk i nettbutikken

En «vanlig» hekkplante er en mindre plante som du må vente noen år til blir en tett, ferdig hekk. Da er prisen naturligvis lavere enn for ferdighekk, men til gjengjeld blir det mer jobb på deg, samt ventetid.

Bestill Agnbøk fra Oslo Ferdighekk

Du kan bestille Agnbøk ferdighekk under og velger selv mellom vår standard Villa ferdighekk eller Prima ferdighekk som er ekstra tette hekkplanter.

Film

Bestill Villa ferdighekk
1002_503D
849,00 kr.
Laveste pris 849,00 kr.
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 125 - 220 cm. Du kan...
Kan bestilles
+
Antall planter
 = 
+
Meter hekk

Minimum antall for "Agnbøk (Ferdighekk 125 cm +)" er 9.

Bestill Prima ferdighekk
1002_D67B
949,00 kr.
Laveste pris 699,00 kr.
Ferdighekk er for deg som ønsker en ferdigvokst hekk fra dag en. Vi leverer ferdighekk fra 125 - 220 cm. Du kan...
Kan bestilles
+
Antall planter
 = 
+
Meter hekk

Minimum antall for "Agnbøk (Ferdighekk 125 cm +)" er 9.

Vi tilbyr to typer ferdighekk - Villa og Prima

Ferdigvokst hekk på dagen

 

Hvorfor velge ferdighekk?